Två Eriksson-silver


2024 års jakt-SM ägde rum i Stallarholmen på utmanande banor, särskilt på Bergbanan, och klubben hade fyra skyttar på plats, Tim, Henrik, Jerry och Kevin. Alla hade skäl att att vara nöjda.

Resultatlista

Ianseos tävlingssida

Tim har jobbat hårt på att komma ifatt träningsmässigt efter lungtransplantationen med skjutpass de flesta dagarna i veckan och han lyfte sig ordentligt andra dagen från 390 poäng till 470 poäng vilket gav 850 poäng och en sjundeplats i RU21M.

Henrik började lysande i RM på den svåra bergsbanan där han till skillnad mot de flesta övriga fick fler poäng än i fårhagen vilket lade grunden för en fin slutlig andraplats av sju skyttar. Med 1050 poäng (535+515) var silverplatsen aldrig hotad efter vinnaren Kaj Sjöberg från Alingsås.

Jerry hade en spännande kamp i R50+M där de fem skyttarna var väldigt jämna. Efter en fjärdeplats första dagen blev det en riktig medaljkamp under söndagen där Jerry avslutade med en viktig 15-poängare på andrapilen som gjorde att han blev tvåa efter Anders Fredriksson från Järnvägen, 15 poäng från guldet, 5 poäng före bronset, 10 före fyran och 20 före femman. Med den lilla träning Jerry haft bakom sig var detta en riktigt rolig överraskning, men rutinen i distansbedömningen under de svåra förhållandena räddade honom. Det var en nöjd Jerry i bilen hem.

Kevin tuffade på riktigt bra i B60+M där många duktiga veteraner håller till. Han var riktigt nöjd med sin elfteplats av nitton skyttar efter att ha passerat den magiska 1000-gränsen till 1010 poäng (500+510).

Hemfärden från Stallarholmen på söndagseftermiddagen blev en trevlig biltur.

Dubbla guldmedaljörer i familjen Eriksson