Föreningen


Karlstads Bågskytteklubb är ansluten till Svenska Bågskytteförbundet och ingår i distriktet Västra Svealands Bågskytteförbund.

Organisationsnummer802419-1630
Föreningsnummer7915-10
Bildad1951-08-31
PostadressAnn-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö
E-postadresskarlstadsbk@live.se
Swishnummer123-5276571
Plusgironummer89986-4
InomhuslokalKarlbergsgatan 2A, 65224 Karlstad
UtomhusanläggningLångenäsvägen 303, 65592 Karlstad

Ansvarsgrupper

Klubbens arbete fördelas mellan olika ansvarsgrupper så att medlemmarna kan bidra där de tycker det är roligast.

Arbetsgrupperna bygger på personliga intresseområden så att medlemmar kan engagera sig i den grupp där ens egna färdigheter kommer till sin rätt. Efter årsmötena bjuds alla medlemmar in till att vara med i en arbetsgrupp av styrelsen. Grupperna ska ha minst en sammankallande som utöver att bjuda in till möten är kontaktperson gentemot styrelsen och omvärlden. Man kan vara med i flera grupper som tur är. 

Föreningen skickar årligen ut en enkät till medlemmarna om hur de vill bidra om de har möjlighet.

Administration 

Detta är gruppen för administratörer och IT-intresserade som vill att det ska vara ordning och reda i systemen. Det behövs även ett kommunikationsintresse för att föreningens information ut till medlemmarna ska bli så bra som möjligt.  

Gruppen ansvarar för webbadminstration samt föreningsinformationen på hemsidan och Facebook. Härutöver finns även föreningens OneDrive och e-postkonto. Man sköter rekordrapportering och LOK-stödsrapportering samt nyckelhanteringens administration till våra lokalutrymmen. 

Arrangemang 

Detta är gruppen för de som tycker om att göra trevliga medlemsaktiviteter och fixa arrangemang.  

Gruppen ansvarar för att ordna trivselkvällar och aktiviteter samt årsmöten. Man sköter samordningen av företagsskjutningar och större arrangemang med kommunen för att få unga att prova på. Våra tävlingar arrangeras av denna grupp som ser till att funktionärer, priser och förnödenheter finns. 

Skötsel 

Detta är gruppen för de som gillar att jobba praktiskt med händerna och inte är rädd för att ta i. 

Gruppen ansvarar för att klubben ska ha fungerande tävlingsbanor, lokaler och välstädade utrymmen med det underhåll som krävs. Man ansvarar även för att arbetsdagar på Långenäs ska bli effektiva. På dessa bjuds alla medlemmar in. 

Skjututrustning 

Detta är gruppen för prylintresserade pysslare som gillar hantverk och att reparera saker. 

Gruppen ansvarar för den skjututrustning som vi har för nya skyttar. Man ansvarar för att materialdagarna ska bli effektiva där alla medlemmar är välkomna. 

Träning 

Detta är gruppen för skjutteknikintresserade som tycker om att dela med sig av sin kunskap till andra och få skyttarna att tycka att det är roligt att skjuta pilbåge. 

Gruppens medlemmar ansvarar för nybörjarträningar, steg 1 och utvecklingsträningar på steg 2. Man hjälper till på företagsskjutningar när det är möjligt. I gruppen finns även tränarkompetens för att hålla SBF:s tränarutbildningar.