Solstapilen SBF900


Karlstads Bågskytteklubb genomför den 18 juni 2023 en nationell cybertävling, SBF 900 rond 3×30 pil, för alla bågtyper i alla klasser

Ianseos tävlingssida 

Tävlingen genomförs både på plats i Karlstad och som en cybertävling så att alla unga skyttar i landet som inte har en nationell tävling i närområdet kan vara med. Klubbarna behöver bara ha en tävlingsledning och domarfunktion på plats som säkerställer att allt går rätt till och att skjutkorten blir rätt ifyllda. 

Anmälan 

Anmälan sker mellan den 1 maj till och med den 14 juni genom att fylla i anmälningsformuläret: 

Anmälningsformulär 

Information om klasser finns på sidan Klassindelning och klassernas skjutavstånd finns på sidan Skjutavstånd.

Anmälningsavgiften är 50 kronor för alla cyberskyttar och ungdomar upp till 20 år, 100 kronor är avgiften för övriga som skjuter på plats utom för vuxna compoundskyttar som betalar 150 kronor. Betalningen görs innan tävlingsstart med Swish till 123-5276571 eller till Plusgiro 89986-4. Ange skyttens namn.

Tider 

Tävlingen äger rum på tävlingsdagen den 18 juni med start klockan 10:00 för de skyttar som är på plats i Karlstad. För cyberskyttar är giltig skjuttid mellan klockan 17:00 den 16/6 till klockan 20:00 den 18/6 för att räknas in i resultatlistan. Önskvärt är att så många som möjligt startar klockan 10:00 den 18/6 då liveuppdateringar på Ianseos tävlingssida kommer att ge alla löpande information om läget. 

Resultatregistrering 

Ianseo Scorekeeper kommer att användas varför den appen behöver vara nerladdad till mobilerna innan tävlingen startar. Parallellt med den digitala registreringen ska även ett vanligt skjutkort fyllas i manuellt som cyberskyttar fotograferar med mobilerna och skickar in efter tävlingen till karlstadsbk@live.se . Detta skjutkort, där även QR-koden för Ianseo Scorekeeper finns, tillhandahålls på Ianseos tävlingssida för egen utskrift om man är cyberskytt. Som utgångsläge registrerar varje skytt sitt resultat på den egna mobilen, men sammanslagning till registreringsgrupper för fler skyttar i en mobil är möjligt om skjutledaren meddelar arrangören detta senast på tävlingsdagen en timma innan skyttet startar. Har man inte möjlighet att använda en mobil för resultatregistreringen eller om uppkopplingen krånglar skickas en bild på ifyllt skjutkort till karlstadsbk@live.se .

Videopresentation hur appen fungerar 

Priser 

Skyttar på plats får pris. Pris i form av pengar kommer att skickas via Swish till en utlottad skytt och ”dagens skytt” utifrån Karlstadsmodellens handikappsystem . Dagens skytt kan inte också vinna lottningen. Vinnarna meddelas dagen efter att tävlingen inklusive cyberskyttar slutförts helt. Tävlande på plats får priser efter de skjutit klart.