2018. KM 3D


2018-07-06) Det blev flera toppresultat under 3D-KM där Marie och Tim särskilt utmärkte sig med resultat i högsta SM-klass.

KM genomfördes under en fin sommarkväll torsdagen den 5 juli. Det kom 9 skyttar och flera sköt riktigt bra på de tolv mål med tvåpilsserier som ingick i KM. Vi valde Lars och Annelis bandel för att få skjuta i lite ovan terräng.

Med hjälp av vårt handikappsystem som jämför mot respektive klass SM-resultat kunde vi till slut konstatera att Marie blev bästa skytt för dagen med ett resultat som skulle kunna ge medalj på SM och hon vann varglyktan. Tim vann juniorklassen, även han på ett resultat i högsta JSM-klass. Han var jättenöjd och glad efter sin första 3D-tävling. Sedan kom banläggarna Lars B och Anneli med bra prestationer. Gunnar kom därefter efter lite sämre skytte än i söndags. Matilda sköt rikigt bra med sin ryttarbåge och, viktigast, sköt bättre än Lars Ö med 8 poäng som också försökte med den tuffa uppgiften att träffa djuren på upp till 30 meter med sin ryttarbåge. Kevin sköt lite bättre än i söndags och bytte i sista stund till HBE istället för att skjuta HB60 som skulle inneburit lite kortare avstånd till målen. Även Hanna fick till ett bättre skytte än i söndags och slutade på samma skjutpoäng som Kevin. 

När alla skjutit klart togs tävlingens djur och banmarkering in innan prisutdelningen. Mattias hade svarat för att ta in resterande del av banan från i söndags innan tävlingen. Ett stort tack till alla för detta!

marie 3d

En mycket glad Marie som äntligen fick till ett lugnt och avslappnat skytte igen.