2019. Juniorsolstaträffen


Resultatlista

2019-01-26) I HR13 sköt Marcus ett av sina bästa resultat någonsin med 482 poäng efter två jämna omgångar och han var riktigt nöjd efteråt. I HB13 hade vi en kamp mellan Erik och Tim som Tim länge ledde. Tack vare en enastående slutomgång på 248 poäng kunde dock Erik gå förbi till 464 poäng. Tim slutade på 404. I HI13 hade vi Axel Nilsson från Kristinehamn som sköt lugnt och fint på toppen av sin förmåga vilket gav hela 492 poäng! Ester som haft lite teknikproblem började lite skakigt, men sedan gick det allt bättre och stabilare. Det blev 15 gula skott varav en fantastisk serie på 29 poäng. Det egna distriktsrekordet krossades och det nya lyder på 363 poäng.

Vi hade tre 18-metersskyttar. Mira sköt med fin teknik och var särskilt nöjd med den andra omgången. Det slutade på goda 450 poäng. Hanna lyfte sig till 200 poäng i första omgången efter flera fina serier med bra skott, men orken att fokusera tröt lite i andra vilket gjorde att det blev 23 poäng under dagens mål på 400 poäng. Carl Johan hade sin nya båge och träffbilden var fantastisk under hela tävlingen fastän han ändrade en massa inställningar till andra omgången, men tyvärr var linjerna inte alls med honom. Resultatet 564 poäng hade mycket väl kunnat vara 10 poäng mer.

I samband med prisutdelning delades det även ut ett pris till dagens bästa skytt. Valet beräknades utifrån i hur det skulle gått på ett junior-SM i respektive klass. Dagens skytt blev Axel med stor marginal då hans resultat skulle räckt till en seger i HI13. Sedan kom Carl Johan och trea var Erik.