Årets första skogstävling


Traditionsenligt höll Nora årets första fälttävling på 1 maj. Detta år slog vi väderrekord med sol och sommarvärme till skillnad mot fjolårets kalla regndag. Klubben hade 6 skyttar på plats och det gick riktigt bra för alla trots bristfälliga förberedelser efter inomhussäsongen.

Johannes skjuter nerför på det häftigaste målet på märkt bana

Tävlingen bestod av 12 mål där avstånden från pålarna inte var utmärkta och 12 märkta mål. Mellan de olika omgångarna var det lunchpaus.

Henrik sköt i RM och kom trea med 287 poäng (141 omärkt+146 märkt) där han på den omärkta konstaterade att den skala han skjutit in inte stämde. Anneli kom tvåa i BW på 266 poäng (137 omärkt+129 märkt) och var ganska nöjd utifrån förutsättningarna. Kevin sköt i B60M och även han var nöjd med sin tredjeplats på 277 poäng (140 omärkt+137 märkt), men noterade likt Henrik att den inskjutna skalan inte stämde.

I LM sköt både Johannes och Gunnar i samma patrull. Johannes kom trea med 192 poäng (113 omärkt+79 märkt) där han hade riktigt fina serier med sin idegransbåge på den omärkta banan som sköts först på dagen. Gunnar vann klassen med 255 poäng (133 omärkt+122 märkt) där han låg efter Tomas Bodin från Nora under omärkt bana, men tog igen och gick ifrån på den märkta där målen var på lite längre avstånd. Sist och bäst skytte för dagen stod Blair för som sköt hela 302 poäng i BM (156 omärkt+146 märkt) vilket gav honom en tredjeplats, bara tre poäng från silvret. Hans patrull var mycket imponerad av hans skytte som dessutom var debut på en nationell fälttävling.

  • Johannes siktar upp mot 30-metersmålet med sin idegransbåge

,