Jakt-SM gav två medaljer


Jakt-SM 2022 gick av stapeln i Stallarholmen öster om Strängnäs den 17-18 september. Klubben hade fem skyttar med denna gång, Tim, Henrik, Jerry, Kevin och Gunnar. Lördagen bjöd på mulet väder och blåst där regnet hängde i luften, men det blev bara några stänk. Söndagen var desto finare med soligt väder hela dagen. Tim med familj bodde på pensionat medan övriga hade hyrt stugor på Löts camping utanför Strängnäs.

Kevin och Gunnars stuga på Löts camping som hade pentry och toa, men ingen dusch

Resultat på Ianseo, Resultat i resultatdatabasen

Tim var ensam skytt i RJH. Den första banan var tuff med klättring i berg och där fick Tim 455 poäng på blå påle Skönt då att Anna kunde följa med runt banan som coach. Den andra dagen gick det lite bättre med 475 poäng. Totalt blev det 930 poäng och en ensam vinnare på prispallen där han fick en blomma.

Tim på pallen i ensamt majestät

Henrik sköt som vanligt i REH och än en gång blev det en medalj. Än en gång blev det dessutom en jämn kamp på röd påle med Göran Bjerendal som var fem poäng bättre bägge dagarna vilket innebar att det till slut blev en tredjeplats. Henrik fick 520+510 poäng, totalt 1030 poäng.

Henrik på pallen med Jonatan och Göran vid sin sida

Jerry sköt i RMH på blå påle där alla tre i klassen sköt i samma patrull. Efter den första dagen ledde Jerry med 30 poäng, men orken röt under söndagen så Anders Fredriksson kunde passera och vinna klassen med tio poäng. Jerry fick 490+470 poäng, totalt 960 poäng.

Jerry på silverplats

Kevin sköt i BVH på svart påle där han blev åtta i den tretton man stora klassen. Kevin började på ängarna och sköt där 505 poäng för att sedan på bergsbanan skjuta 480 poäng vilket totalt gav 985 poäng.

Gunnar sköt i LEH och blev till slut elva av arton skyttar. Med jämnt skytte på den svarta pålen, 470+470 poäng, slutade han på 940 poäng vilket han var ganska nöjd med.

  • Uppackning av utrustningen vid ankomsten till Stallarholmens bågskytteanläggning