Regnig fälttävlan i Nora


Noras 1:a majfält blev detta år en blöt tillställning med regn från början till slut även om det var lite mindre regn de första timmarna. Tävlingen räknades också som distriktets Fält-DM.

Resultat 1:a majfälten

Resultat Fält-DM

Tim sköt ensam i Recurve under 21 år och hade det slitsamt i skogen på de långa banorna. Han fick 189 poäng (93 märkt och 96 omärkt).

Anneli gjorde årsdebuten i Barebow Women och hade bra kläder och skor i vätan. Skyttet gick okej efter förutsättningarna med 194 poäng (94 märkt och 100 omärkt) Det blev en sjätteplats och i DM blev det guld.

Kevin sköt riktigt bra i Barebow 50 Men och var ganska nöjd med 257 poäng (120 märkt och 137 omärkt) även om regnet letade sig allt längre ner från halsöppningen under dagen. I tävlingen blev han trea och tvåa i DM.

Kevin och Anneli har lämnat utrustningen i bilen efter genomförd tävling

Henrik sköt en bra fälttävlan i Recurve Men där han landade på 299 poäng till slut (156 märkt och 143 omärkt). Regnkalibreringen av avståndsbedömningen funkade bra och han kom trea i tävlingen och var ensam i DM. Han blev dock genomvåt så det var helombyte som gällde innan hemresan.

Henrik med immiga glasögon och en liten glasvinst

Gunnar sköt i Longbow Men och sköt genomgående bra på de länge avstånden. Träpilarna med kalkonfenor uppträdde dock allt konstigare ju längre dagen gick, men regnkläderna höll vätan ute. Det blev en seger i både tävlingen och på DM med 233 poäng (130 märkt och 103 omärkt).

Gunnar med guldplakett i vinnarglaset