Tim med nagellack på JSM


Den 25-26 mars ägde JSM på tavla inomhus rum hos Friskyttarna i Norrköping. Tim var klubbens enda skytt där han tävlade i juniorklassen för recurveskyttar, RU21M.

Resultat

Under lördagen sköts kvalifikationsronden med 2×30 pil. Tim sköt jämnt där han landade på en femteplats med 508 poäng (253+255) av de femton skyttar som sköt i klassen. Tim tyckte att kändes bra trots att ljuset på buttarna var väldigt svagt och han hade därför lite problem med att se siktet. Till de två i toppen Lucas Jacobsson från Lindome och Kevin Hedenvang från Trelleborg var dock avståndet långt. Det var också mellan dessa två finalen skulle stå under söndagen med Lucas som segrare med 6-2.

Problemet Tim hade med att inte se siktet löstes efter kvalet. Han ringde Jerry som föreslog att man kan ha någon färg på siktet som ger kontrast mot tavlorna. När maten skulle handlas fixades turkost nagellack som målades på siktet och därefter var det inte ett problem längre. Tim åkte tyvärr sedan ut redan i åttondelsfinalen med 1-7 efter jämna serier där han hade marginalerna emot sig vilket innebar en slutlig niondeplats på årets JSM.

Allt som allt var Tim nöjd med placeringen i kvalet: ”en hyfsat ok tävling. Men nu ska det verkligen bli skönt att få komma ut och skjuta”.